Welkom

Lieve allemaal, beste (stam)gasten, Horeca Westerbork collega’s, Börker ondernemers, leveranciers, buurtjes, vrienden, familie en overige relaties.

Na heel veel rekenen, gepuzzel, slapeloze nachten, vele gesprekken en veel, heel erg veel tranen zijn wij tot de conclusie gekomen dat wij moeten stoppen met ons eetcafé het Wapen van Westerbork en Discotheek de Bobobar. Vandaag is onze aanvraag eigen faillissement goed gekeurd. 5 maanden geleden leek alles nog zo mooi, we hadden een gezond bedrijf, ons team van medewerkers ver voor het seizoen op orde, geweldige evenementen op de planning en de horeca liep in het algemeen erg goed.

En toen kwam het Coronavirus.

Toen we te horen kregen dat we dicht moesten waren we wel even lam geslagen, maar we waren een gezond bedrijf. Even 2 à 3 maanden op een houtje bijten en daarna weer knallen met z’n allen. Maar toen bleek al snel dat knallen ervoorlopig niet in zit door het nieuwe ‘normaal’. En dan zijn we maar klein horecabedrijf... Wij kunnen niet alleen bestaan van lunch en diner. Wij moeten een Bobobar gevuld hebben, het vuur onder de schoenen lopen op het terras tijdens feesten/evenementen en in het weekend tot in de late uurtjes een volle bar bedienen.

Wij moeten het nu verdienen om de winter door te komen. Maar we zouden niet met een buffer, maar met rode cijfers het naseizoen in gaan. Hadden we dan geen buffer? Natuurlijk wel. Maar hoe groot is de buffer van een ondernemer die 6 jaar bestaat, waarvan de eerste 5 jaar een schuld is afgelost? Daarnaast hebben wij gewoon geleefd, ons leven opgebouwd en ondertussen zijn we 2 kinderen rijker. Uiteraard hielden we rekening met ondernemersrisico’s, maar hier heeft toch niemand rekening mee gehouden?

De huidige regelgeving door het Coronavirus biedt ons geen perspectief. Daarnaast zijn de berichtgevingen over het virus van afgelopen week niet positief. We hopen nu het Wapen af te sluiten zonder te hoge schulden of vervelende privéconsequenties. We zijn niet alleen horecaondernemers, maar ook papa en mama van 2 kleine kinderen, ons gezinsleven gaat hoe dan ook altijd vóór het bedrijfsleven.

Wij hebben 6 geweldige jaren beleefd bij het Wapen en de Bobobar. Ontzettend hard gewerkt met ons geweldige team aan medewerkers, heel erg veel lol beleefd met elkaar, heel veel leuke mensen leren kennen en heel veel mooie evenementen en gebeurtenissen mogen meemaken. Iedereen die hier aan heeft meegedragen willen wij ontzettend hard bedanken. Zonder jullie had dit niet gekund!

Vanaf heden zijn wij gesloten. De komende weken zijn spannend en onzeker. Mocht er relevant nieuws te melden zijn dan delen wij dit zeker. Denk om elkaar en blijf gezond.

Heel veel liefs, Nico en Kim van der Veen

 


 

Op zoek naar gezelligheid in Westerbork? Eetcafé het Wapen van Westerbork is hét ontmoetingspunt voor vele lokale bewoners, evenals een gastvrije horecagelegenheid voor toeristen.

Heb je lekker gefietst of gewandeld door de bossen in de omgeving, dan is dit eetcafé in het centrum van één van de leukste dorpen van Drenthe de ultieme plek om lekker tot rust te komen en te genieten.

Gewoon. (H)eerlijk. Genieten.

Of je nu komt voor een kop koffie, een borrel of om een hapje te eten: de mensen van het Wapen van Westerbork staan voor je klaar. 'Gewoon. (H)eerlijk. Genieten', is daarbij het credo én de belofte van eigenaren Nico en Kim van der Veen.
Ervaar het zelf en kom gauw eens langs bij het Wapen van Westerbork!

Honden zijn bij ons ook van harte welkom!